pondělí 16. března 2009

Clannad After Story aneb WTF?!

S Clannadem jsem strávila skoro dva roky.. pamatuji si to jako včera, kdyz jsem si pustila prvni dilek a spolu s Nagisou zpívala Dango, dango, dango ... atd. Ale v pátek přišel 22 díl ... SPOILER____ - S klidným srdcem jsem si říkala- ještě 2 díly do konce, ale po OP přišel nápis Final episode !! Čapla jsem se za hlavu a upadla do kritického stavu beznaděje, zoufalství a zneužití!! Páč 21 díl končil naznákem smrtí Ushio-chan - dcera Nagisy a Tomoyi.

No nebudu chodit kolem horké kaše .. já to prostě nepochopila!!!! Co to mělo být .. najednou ta dívka v tom prázdném světě byla malá Ushio a robůtek měl být Tomoya? A jak to, že najednou Nagisa při porodu nezemřela? Vrátil se čas? Stal se zázrak? Proč ty světýlka byly v našem světě? Jak to, že malá Ushio spala sama v parku? No děs ...

Clannad si nemůžu vynachválit, ale tohle mě trošku podrazilo .. Kannon a Air zrovna jasný nebyly, ale tohle můj slepičí mozeček vážně nepobral ... Tak až mě to jednou dojde, tak se ozvu .. :D

That's all?! --- no jasně!!! Zase zbytečné plýtvání mým a tvým časem :D :D

středa 4. března 2009

Nové morčátko

Dalo to zabrat .. spousta slz, klečení před tátou v kuchyni na podlaze a peněz! ale přesto ... Takže jak to všechno začalo ..

Když jsem byla v 5 třídě naše třída se měla rozpadnout a měli jsme jít k nové učitelce. Jako milovaní žáci jsme chtěli naší učitelce dát něco na památku .. páč mám košile s puntíkama přišla moc drahá, rozhodli jsme se jí dát morče. Ale její manžílek z toho nebyl moc chappy .. tak nám ho profesorka vrátila .. ale nikdo ho už nechtěl zpátky, tak se má máma smilovala a vzali jsme si ho ... Jmenoval se Míša a zažili jsme spolu krásných 6 let.
Asi před týdnem mi Marta (pracuji ji s ní) řekla, že moje máma říkala, že kdybych řekla, že chci morče koupila by mi ho ... Začalo mi to v hlavě šrotovat, rotovat a zrodil se ďábělský plán.
Krok první - přemluvit mámu - trvalo to asi 2 minuty. Krok dvě- sehnat klec, kterou jsem půjčila Pájovi ( pracuji s ním ve středu :D ) . Krok tři - koupit morče a ty kraviny na jeho ... chov?! Krok čtyři- překvapit tatínka!! Táta byl naštvaný .. hodně ... tak jsem padla na kolena - jsem trošičku zblblá anime a mangami!! a začala prosit s hlavou přitisklou na studené lino - tato pozice mi způsobila obrovskou bolest!! . Nakonec jsem ho zlomila!

Morčátko je plaché, hnědočerné a má úžasné jméno!! Vybírala jsem ze tří možností. Lelouch, Leloušek a Akii. Zvítězil Leloušek ... asi vážně moc koukám na anime!! :D Ale tak divně se na mě koukal tím levým očkem. Kdo ví, koho to mám v tý klícce.
Marta mi dneska řekla, že se nediví, že se tak bojí, když má tak hnusný jméno! Když jsem se jí snažila vysvětlit povahu osobnosti po který je pojmenovaný, poslala mě umýt regál!! XD .. Těžký život brigádníka!!


Poznatek dne - schovávají se přede mnou krabice s botama!! Jak jsem na trest myla regály a přerovnávala boty, nemohla jsem najít tři krabice. Jako naprostý debil je hledám 20 min ... přijde si Marta, šáhne někam a zázračně je vytáhla!! .. neskutečné.
Poznatek dvě - překlad knihy Daisy Miller z roku 1961 je hrozný !! Abych si zlepšila eng čtu ty knihy jak jedna strana eng a druhá česká - nevím jak se to těď řekne česky .. No děs!!
Poznatek tři - neumím mluvit česky a slovo na který si nemůžu vzpomenout, řeknu eng -třeba coffin přísahám je už neříkám rakev .. XD trošku divný přirovnání flag, wheel, pants, lump .. - znáte to, ne? Něco vyprávíte a najednou jak je to česky, tak to řeknete eng.
Poznatek čtyři - upadám do kouzel mecha .. o víkendu jsem si opět pustila Transformers a během dvou dnů jsem shlédla - opět - celé Code Geass - brečím u toho jako ta kráva- což mě tak psychicky vyčerpala, že jsem chtěla něco na co budu moct čumět a citově netrpět. Takže na mě čeká Macross Frontier - zatím nic smutného nečuchám .. ne?!!