sobota 11. dubna 2009

Lovely Complex


I když nechci, musím se přiznat, že mám lehce romantickou duši - hluboké začervenání! - Opravdu snesu hodně slaďáren, od těch promyšlených až po ty trapárny alias Esmeralda. Z nějakého důvodu, ani nevím proč, se mi líbí LovCom. Ona je vysoká, on malý. Konec dramatu, ale anime je podané vtipně, vesele, nenáročně a jasně. Už ke stáří si začínám uvědomovat, že mám ráda, když nějaké dílo ubíhá přes dlouhá léta. Víte co myslím ... jako když nějaká kniha začne popisovat život člověka od mala a skončí jeho smrtí. To mám ráda .. ne tu smrt, ale celou řadu popisovaných let.


Risa a Otani mají hodně společného. Ona je vysoká, on malý ... hmm :D. Dobře tak jinak. Risa a Otani jsou spolužáci, bydlí blízko sebe, mají rádi rappera Umibozu, umí si krásně nadávat a navzájem se štvát. Ve škole jsou známí jako „All Hanshin Kyojin „ – což je komediální dvojce, kde je jeden malinkatý a druhý vysoký. Tak není ani divu, když se 170 Risa zamiluje do 156 cm Otaniho. Otani má opravdu dlouhé vedení .. tak mu to chudák Risa musí říct nejméně třikrát, že ho má rada, než mu to začne v hlavičce trošku šrotovat. Otani si ale vůbec nedokáže představit Risu jako svou přítelkyni. Po dlouhém čase, když se už už Risa chystá přestat Otaniho milovat a vrhnout se do náruče mladému učiteli, chlapec se nám rozhoupe a rozhodne se k činu. Tak to je k ději asi všechno.

Teď se připravte na záplavu chvály, oslavných myšlenek a explozi nadšení! Opravdu, opravdu mám LovCom ráda. První skvost tkví v jejich přízvuku .. Vím zní to divně, ale mám pocit, že to prostě nebyla typická japonština. Zdálo se mi .. pokud to jde XD, že měli lehký přízvuk .. nebo mluvili tak nějak nespisovně XD. To se mi právě zalíbilo .. už v nějaké 8 minutě co Otani řekne – Yo, yo nee-chan .. – mě to anime dostalo. Druhý skvost – grafika. Je krásná … koukám na to a říkám si - Sakra, proč tak nemůžu vypadat?! Třetí skvost – styl!! Málo které anime má styl. LovCom ho má! Nerada používám slovo cool, ale k LovCom se hodí. Poslední anime, u kterého jsem vyvolávala slovo cool, byl Soul Eater. Čtvrtý skvost – vtip. LovCom má tak zvláštní druh humoru. Od roztomilé holčiny Nobu-chan, která směle kope Risu do zad, nadlidsky sehrané výkřiky Risy a Otani, Otani-loutky, po mou nejmilejší scénu vůbec – překlad rozhovoru udýchaných lidí. Pátý skvost – Umibouzu!! Fiktivní rapper celého anime. Zblbnul mě tak, že jsme hledala na netu nějaké jeho dílka!! Až na jednich španělských stránkách jsem se dozvěděla, že není skutečný. Ale v mém srdci žije jako Endorfins. XD I přes Umibouzovu neexistenci na LovCom OST je jedna píseň a z live-action je druhá. Opravdu LovCom má i hranou verzi. .. Co říct .. je divná :D Je to vážně jen lehký odvárek anime a navíc hraná Risa je neroztomilá!!

Co říct na konec? LovCom se momentálně drží v mém žebříčku hodnotných anime za Code Geass a doufám, že tam dlouho pobude. Má vše co mám ráda. Není to slaďárna, je vtipná, ubíhá rychle, nikde se dlouze nešťourá, má milý dabing, je milá a nevnucená. Takže všechny palce nahoru!

úterý 7. dubna 2009

Novinky uplynulého týdne

aneb záněť slepého střeva

Takže v pondělí 30.
- mě lehounce pobolívalo břísko. Ale což, řekla jsem si, do školy jsem šla. V křečích a bolestech jsem přečkala 8 vyuč. hodin. Když jsem se chystala v 16 hodin na cestu metrem domů, už to nešlo vydržet, změnila jsem směr a jela za ... - informační vsuvka- sice je mi 18 let, ale citově jsem se zasekla tak na úrovni 12 dítěte ... maminkou! Máma= bezpečí. V bolestech a se slzami v očích jsem se sebe vymáčkla - Bolí mě hrozně břicho!! . Následoval telefonát tatínkovi, aby pro mě dojel páč jsem už nebyla schopná pohybu. Mé návrhy, že na pohotovost nemusí, že pomůže čaj, nezabraly. Tak jsme všichni tři dorazili na pohotovost, pak chirurgii - s krásným mladým zmateným doktorem!!-,potom na sono - přísahám jestli bych byla těhotná a ta doktora, by mě vyšetřovala, asi bych potratila a ani se nedozvěděla co vlastně jsem to čekala , pak potom opět na chirirgii od tamtud na gynekologii a pak kam? Ano, chytřejší v zadním řadách už ví, opět na chirurgii!! To už je nějkých 23:50 hod. Naši jsou už dávno doma a já mířím na lůžkové oddělěení. Byla jsem hrozně utahaná. Už už jsem si myslela, že po třech rektálních vyšetření si konečně lehnu, ale chyba lávky!! Jakmile jsem se přikrala peřinkou, jistý aktivní sanitář mě začal odvážet pryč!! Mé zděšené výkřiky - Co je?! Ano opravdu jsem měla na 0:35 zamluvwnou operaci!! Hrozně, hrozně, hrozně, děsně jsem se bála! jsem srab největšího kalibru!! Sama na sále bez maminky!! Néééé!!! Naštěstí celková anestezie je skvělá věc! Usnete a probudíte se ... 8 cm díra v bříšku, kapačka v pacičce, protivná sestřička, která vás otáčí na bok a vy prostě přes tu mega-jizvu nemůžete!! Nádhera!

Úterý 31.3
První krůčky ... na záchod!! Byly hrozné! Né že to bolelo jak díra v břiše, ale to dosednutí!!!!! Asi v půlce potřeby mi začlo být blbě a zatočila se mi hlava .. myšlenka, že upadnu roztrhnou se mi stehy mě hrzoně vyděsila .. Vyběhla jsem z WC a začla volat -- inteligence stranou nerada omdlívaám - Mě je špatně!! A pak jsem najednou byla v posteli s kapačkou ..
Odpoledne dorazili naši s ohromnou taškou plnou věcí!! Máma, dušička moje starostlivá, to všechno dala do poločky, kam jsem se prostě neohnula! Potom přišel brácha s mýma kámoškama ..
Večer - díky bohu kombinaci injekci na bolest a prášku na spaní!

Středa 1.4
Nesnídala jsem!!
Obědvala jsem!!
Poprvé jsem šla na záchod sama a když vycházím s odkrytým ohromným zadkem, někdo otevřel dveře mého pokoje ...byli to mý spolužáci!! Zaječela jsem a zakřičela- Počkat jen si lehnu -Ty blbci mě pořád rozesmívala, proto jsem neustále kontrolovala pevnost stehů :D
A bráška mi navečer přinesl od kamaráda půjčené dvd!! Hmm Cimrman .. to je moje!!

Čtvrtek 2.4
Nuda. Nuda. Viděla jsem jizvu!! A zakřičela jsem!!! Až se ten doktor polekal ... Nechci to mít na sobě!! Je to hnus! Nuda. Snídaně. NUUUUUUDDaaaa. Oběd. Přišel tatínek. Nuda. Večeře. Nuda. Spánek

Pátek 3.4
Mega-trapná- vizita!! Přišel den mého propuštění!!! Ještě ráno na mě jeden dokotro zkoušel, jestli to není brzo jít domů!! Byl přesvědčen o omylu! Chvilku po 8 hod dorazil táta, že mě odveze domů a po vyřízení všech blbostí, jsem konečně v 9 hod byla doma!! Má chuze je velice pomalá, bolestivá a zkrátka kulhám!

Víkend ušel .. jen ležím, ležím a ležím

Pondělí 6.4
Už se mi lépe sedí! Už vydržím sedět skoro hodinu v kuse a může konečně spát na boku!!!
Večer mi bráška měnil náplast .. nic jsem neviděla .. zavřela jsem oči!!

Dnes 7.4
v polosedě-pololeže píšu a koukám na QAF!! A už teď se bojím, páč jdu zítra na vyndání stehů!!

Moje matikářka mi už teď vyhrožuje komisionálníma zkouškama!! Místo toho aby se bála o svou žákyni, počítá mou absenc!! -píííííííííííííp jedna !!! Pochopíte to? Já v bolestech a křečích a ona! To mi fakt pomůže!!

končím ... bolest mě přemáhá! :D