úterý 26. února 2008

Shitsuji-sama no Okiniiri


Nejsem zrovna zastánce shojo mangy ani romantických blábolů, ale někdy mě to prostě chytne a já se zkrátka neubráním * je slabá*.

Mangaka: Izawa Rei
Rok: 2007
Komedie, romance, shojo, školní život



Himura Ryou je po smrti rodičů donucena žít u svých prarodičů. Ti jsou tak hodní a laskoví, že ji hned z fleku pošlou na super-elitní-úžasnou střední školu, Souseikan Gakuen!! Co je ní tak skvělé? Nejen že je to příšerná snobárna, ale tato škola má dva obory. Jeden- vychovat skvostné snoby a druhá- vychovat butlery * její oblíbené slovo pro sluhu, od dob, kdy četla Artemise Fowla*, kteří budou těm snobům sloužit. Jak osud nechtěl, Himura potkala Kanzawa Hakuou. Hakuou je bishík, opravdu kvalitní, víte takový ten druh, na který se můžete dívat celý den a pořád se vám podlamují kolena. A bystré hlavy už ví, že je butler! Díky svému vzhledu, je u dam velice oblíbený a žádaný * jak by ne*. Himura totiž netušila, že je škola takto dělena a je z toho třošku vykolejená. Vraťme se k postavám, a to k Hakuou. Všichni si dokážete představit, jak je skvělý, ale to není jediné. Má totiž dva skvělé přátelé, kteří s ním byli už od pěti a mají vůči němu obrovský ochranářský syndrom * a kdo by ne?*. Jsou to Touke Iori a Kanuka Hayato, který je jěště hezčí než Hakuou.


Prozatím vyšli pouze 3 chaptery. Takže o ději toho moc říct nemůžu, ale rozhodně mi to stojí za čekání na další díly. Kresba se mi zdá velice zvláštní. Orientujete se co je na obrázku, ale všechno je tak vzdušné a ladné ....Pokud stojíte o nenáročné, lehké čtení ... Shitsuji je jasná volba. Je to milý příběh, docela vtipný a hlavní jsou ti bishici v těch kostýmech!!

Žádné komentáře: